Garantievoorwaarden

5 jaar garantie op keukens

Dagelijks huishoudelijk gebruik stelt hoge eisen aan een keuken.
Wij geven 5 jaar garantie op materiaal- en constructiegebreken  En voor alle apparaten een garantie van 2 jaar.
Deze garantie geldt voor huishoudelijk gebruik van de keuken en is onderhevig aan onderstaande voorwaarden.
Hoe lang is deze garantie geldig?
De garantie op keukens is vijf jaar geldig, vanaf de datum van aankoop bij OnlineKeukens. Als bewijs van aankoop is de oorspronkelijke factuur vereist.

Wat valt onder deze garantie?
Deze garantie is alleen van toepassing bij normaal huishoudelijk gebruik en dekt materiaal- en constructiegebreken in onze keukens.

Welke producten vallen onder deze garantie?
Onder deze garantie vallen de volgende onderdelen:

• Kastframes
• Keukendeuren en ladefronten
• Blum scharnieren
• Blum volledig uittrekbare lades
• Plinten
• Poten
• Bedekkingspanelen
• werkbladen van ten minste 3,8 cm dik
• Spoelbakken

Welke producten vallen niet onder de garantie?
Knoppen, handgrepen en werkbladen van minder dan 3,8 cm dik.

Wat doet OnlineKeukens om eventuele probleem op te lossen?
OnlineKeukens  onderzoekt het product en bepaalt op basis van eigen deskundigheid of de garantie van toepassing is. Als de garantie van toepassing is, zorgt OnlineKeukens dat het product wordt gerepareerd of wordt vervangen door hetzelfde of een vergelijkbaar product. Als deze garantie van toepassing is, betaalt OnlineKeukens de reparatiekosten, de reserveonderdelen en de arbeids- en reiskosten die nodig zijn voor de reparatie, mits het product zonder speciale kosten toegankelijk is voor reparatie.
Dit geldt niet voor reparatiewerkzaamheden die niet zijn geautoriseerd door OnlineKeukens. Vervangen onderdelen worden eigendom van OnlineKeukens. Als het product niet meer door OnlineKeukens wordt verkocht, zorgt OnlineKeukens voor een geschikt vervangend product. OnlineKeukens bepaalt op basis van eigen deskundigheid wat een geschikt vervangend product is.
Volg zorgvuldig onze voorschriften voor montage, installatie en onderhoud. Deze garantie geldt niet voor producten die onjuist zijn opgeslagen, gemonteerd of geïnstalleerd, die onjuist of onoordeelkundig zijn gebruikt, die zijn aangepast of die zijn gereinigd op onjuiste wijze of met onjuiste schoonmaakproducten.

Deze garantie dekt geen incidentele of indirecte schade.

Onderhoudsvoorschriften
Kastframes, keukendeuren en ladefronten
Wij raden aan voor het reinigen van kastelementen, keukendeuren, ladefronten, planken en andere houten oppervlakken een zachte doek te gebruiken die vochtig
is gemaakt met water of (indien nodig) een mild schoonmaakmiddel. Gebruik alleen schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor het desbetreffende materiaal. Gebruik geen middelen met ammoniak, alcohol, bleekmiddel of schuurmiddel. Neem het product af met schoon water en droog het na met een schone, droge doek. Als je per ongeluk vloeistof morst, laat deze dan niet in contact blijven met het oppervlak maar veeg de vloeistof onmiddellijk af. Vergeet niet te vegen onder de onderkasten en de randen van de kastdeuren.
Plaats geen apparaten zoals een koffiezetapparaat of een elektrische waterkoker vlak onder een kastelementen of kastdeur, want deze kunnen beschadigd raken door de waterdamp. Open de deur van de vaatwasser niet meteen nadat het programma is afgelopen. Werkbladen en deuren kunnen uitzetten wanneer deze worden blootgesteld aan hitte of vocht. Hout is een natuurlijk materiaal waarvan de kleur in de loop van de tijd kan veranderen. Lichte, gelakte oppervlakken hebben ook enigszins de neiging om “met de jaren te vergelen” wanneer ze aan licht worden blootgesteld.

Roestvrijstalen spoelbakken
Reinig de spoelbak na elk gebruik met een doek of spons die vochtig is gemaakt met water of, indien nodig, een schoonmaakmiddel zonder schuurmiddel. Spoel de bak met water en veeg hem droog met een droge doek om kalkvlekken van opgedroogd water te voorkomen. Om vlekken te voorkomen moet je ook afwasmiddel en schoonmaak- middel verwijderen. Gebruik geen schuurpoeder, staalwol of harde en scherpe gereedschappen. Deze kunnen krassen op het roestvrijstalen oppervlak veroorzaken. Het vochtige oppervlak kan verkleuren als er grinddeeltjes of ijzerhoudende stoffen op achterblijven, bijvoorbeeld staalwol of spijkers. De verkleuring wordt veroorzaakt door het vreemde materiaal. Veeg en schrob de spoelbak altijd in de lengterichting.

Werkbladen
Open de verpakking pas als je klaar bent om het werkblad te installeren. Bewaar niet-uitgepakte werkbladen bij kamertemperatuur (ongeveer 20-23°C) en normale relatieve luchtvochtigheid (45-55%). Plaats het werkblad niet naast een warme radiator en leg het niet plat op een koude vloer. Als je een werkblad boven een vaatwasser, wasmachine of oven plaatst, moet je het aan de onderkant voorzien van
vochtbestendig isolatiemateriaal en/of een plastic bekleding.

Om de orginele afwerking van het werkblad te behouden, adviseren we het volgende:

•  Zet geen hete voorwerpen zoals pannen, bakplaten of warmte genererende
huishoudelijke apparaten direct boven op het werkblad; gebruik altijd een onderzetter om het werkblad te beschermen.
•  Gebruik geen mes of andere scherpe voorwerpen direct op het werkblad; maak
altijd gebruik van een snijplank.
•  Als je iets knoeit, veeg het dan meteen schoon en voorkom dat er vocht in de naden
van het werkblad doordringt. Gebruik voor de dagelijkse reiniging een beetje water en (indien nodig) afwasmiddel en een schone, goed uitgewrongen doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen met ammoniak, alcohol, bleek- of schuurmiddelen. Veeg het oppervlak droog met een schone, droge doek. Zie ook de meer gedetailleerde uitleg voor werkbladen van massief hout, hout, acrylaat en steen.

Toepassing van de plaatselijke wetgeving
Deze garantie biedt je bepaalde wettelijke rechten en is een aanvulling op de in
Nederland geldende wetgeving.

Hoe ons te bereiken als je service nodig hebt
Neem contact met ons op via het contactformulier.